Hvad er Psykomotorisk behandling

I den psykomotoriske behandling indgår en afklaring af din problematik. Herefter hjælper jeg dig til at komme til at ligge godt vha. puder, tæpper, varme ærteposer mm. Selve behandlingen har til formål at løsne spændte muskler og led, samt sikre en optimal spændingstilstand i hele din krop. Jeg har meget fokus på at arbejde hele din krop i gennem samtidig med at jeg fører en dialog med dig undervejs. Dette gør jeg for også at skabe fokus omkring de spor din psykiske tilstand sætter i din fysiske krop. Jeg bruger blide greb, tryk og bevægelser af i muskler og af dine led og selve behandlings formen er yderste behagelig. Flere klienter udtrykker det som at de føler de bliver sat fri og det er velvære for krop og sjæl. Før, under og efter behandlingen vil jeg skabe fokus omkring hvad du selv kan gøre for at arbejde videre derhjemme med at blive din skade/smerte/skavank/uhensigtsmæssige krops holdning kvit og for at forebygge tilbagefald i fremtiden. Behandlingen er meget helheds orienteret og forebyggende og altså en langsigtet investering i dig selv på flere planer.

Hvad er Kranio Sakral terapi

Kraniosakral terapi arbejder med dit nervesystem og med at afbalancere dit nervesystem så det arbejder optimalt for dig. Vores centralnervesystem er ligesom vores hovedcomputer og hvorfra vores nerver går ud og forsyner f.eks. Vores fordøjelse, vores evne til at finde ro, vores respiration, vores evne til at indtage og omsætte sanseindtryk og meget mere. Hvis vores kranie knogler ikke så rigtigt i forhold til hinanden kan disse klemme på forskellige nerver, som så ikke kan gøre deres arbejde ordentlig. Vha. meget blide teknikker og greb kan kraniosakral terapi gå ind og genoprette knoglers indbyrdes placering og frigøre klemte nerver. Kraniosakral terapi kan gøre en kæmpe forskel for bl.a nyfødte som er blevet klemt og trykket på vej ud eller som er taget ved kejsersnit. Det kan forebygge langsigtede problematikker og kroniske skade efter uheld som f.eks. Bil ulykker, faldulykker mm.

Hvad er ret ryg og nakke behandling

Vores krop er ikke lavet til vores samfund i dag. Vores krop er designet til at bevæge sig hele dagen. Den bedste stilling er altid den næste, men desværre er rigtig mange i dag meget stillesiddende. Vi laver mange statiske bevægelser og vi transporterer os selv eller vores børn meget i bil, klapvogn osv.

Dette medfører at vores muskler bliver svage, så de ikke kan holde skelettet på plads, som derfor giver os skavanker og skævheder. Som feks. slidgigt, scoliose, diskus prolaps, iskias smerter, bækkenløsning og kolik hos babyer.

Uhensigtsmæssig brug af kroppen, dårlig holdning, forkerte arbejdsstillinger kan fremprovokere skævheder og skader i kroppen. I de værste tilfælde kan det medføre varige gener og sygdomme.

Mange sygdomme vil muligvis kunne undgås, hvis man hurtigst muligt efter fald, uheld, fødsel, hjernerystelse, piskesmæld mm. bliver rettet op igen og hjælper kroppen med at slippe de spændinger, chok og skævheder der kan være opstået.

Årsagen til smerten findes sjældent der hvor det gør ondt. Hvis der er et skævt sted, så forskubber hele kroppen sig. Derfor kan smerter i hoften f.eks. skyldes en forkert fod/knæ stilling eller skæve hofter kan forårsage nakkesmerter/hovedpine.

Skævhederne kan rettes vha. blide ret ryg og nakke teknikker, hvor man behandler på udvalgte steder på bækkenet, rygsøjlen og nakken. Dette medfører at kroppen retter sig op og derefter kan de spændte muskler der har holdt den skæve krop løsnes. Dernæst er det vigtigt at det der er blevet rettet og løsnet vedligeholdes vha. af forskellige øvelser, som du får med hjem til hjemmearbejde. Jo mere støttende styrke og fleksibilitet dine muskler får, jo bedre kan de hjælpe til at kompensere for svagheder i kroppen som f.eks. diskus problemer eller slidgigt.

Ret ryg og nakke teknikkerne er et vigtigt redskab i forbindelse med kranio sakral terapi, da skævheder i kroppen forplanter sig til kraniet, så kranie knoglernes bevægelsesfrihed påvirkes. Derfor må bækkenet, ryggen og nakken altid rettes før kraniet.

Symptomerne på en skæv ryg og spændte membraner kan være: hovedpine/migræne, indlærings vanskeligheder, træthed, søvnproblemer, forhøjet blodtryk, allergi, kæbeproblemer, stress mm.

Hvad er organ massage

Organ massage er en blid og behagelig behandlingsform, hvor dine organer løsnes og hjælpes til bedre bevægelighed. Hvert organ har sin plads i kroppen, men ofte påvirkes disse af spændinger, krops holdning, operationer, arvæv, graviditet mm. Når vores organer ikke trives og er ude af balance, så går det ud over vores generelle trivsel og energi. 75 procent af vores immunforsvar findes i vores fordøjelses organer. Organ massage hjælper ved rigtig mange forskellige problematikker og kan også have en stor betydning for vores psykiske velbefindende. Organ massage er effektiv ved bl.a. mavetarmsygdomme, forstoppelse, ufrugtbarhed, galdesten, træthed, stress, mavesår mm. Andre problemer som smerter i lænden/hofterne, kan også hænge sammen med organerne. Dette ser jeg ofte hos babyer. Behandlingen kan afhjælpe eller lindre disse sygdomme, afhængigt af hvornår i forløbet du modtager behandling.

Selve behandlingen foregår således at jeg blidt løsner bindevævet omkring organerne, ved at behandle direkte gennem maven og nogle gange ryggen. Dermed øges blodcirkulationen og kroppen kan begynde at reparere sig selv. Som oftest integrerer jeg organ massage i behandlingen af hele kroppen, da det er vigtigt at få befriet hele kroppen først.

Hvad er baby/børne behandling

Behandling af babyer og børn er først og fremmest meget intuitiv og foregår altid på barnets præmisser. Jeg tilpasser mig baby/barnet og gør meget ud af at knytte en god og tryg relation til barnet inden behandlingen påbegyndes. På denne måde opnås et bedre udbytte af behandlingen fordi barnet bedre tager imod min behandling, når det er trygt. Mor/far er altid tæt på barnet under behandlingen så de også giver barnet den tryghed og nærvær de har brug for. Desuden er mit toneleje og kropssprog også meget roligt og lavt og min fulde opmærksomhed er så vidt muligt på barnet mens jeg behandler. Afhængig af barnets alder inddrager jeg dem så vidt muligt under behandlingen og forklarer hvad jeg gør og hvad jeg oplever når jeg behandler. Min behandlings tilgang er meget individuel og altid tilpasset til det enkelte barn.

Selve behandlingen er blide tryk og stræk af muskulatur og led og så mærker jeg efter om skelettet og kraniet, er som det skal være. Hvis jeg oplever nogle spændinger/skævheder i barnets krop løsnes disse vha. af helt bløde fingre og meget blide teknikker. Behandlingen skal være en positiv og rar oplevelse for barnet – altid!